Lørdag d. 11. november 2017 var vi på Bogforum for at holde oplæg om vores bog på Samfundslitteraturs stand. Vi var heldige med farverne, og vi var heldige med tilhørerne. Der kom mange, og de lod sig ikke distrahere af den megen menneskemylder, de titusinde andre tilbud og den tinitusopbyggende baggrundsstøj, der jo er uundgåelig på Bogforum.

Vi forsøgte at skærpe tilhørernes øre, så de efterfølgende kunne gå videre på Bogforum med nogle begreber for det, de hørte andre steder. Mumlede forfatterne? Talte de langsomt nok? Havde de dårlig holdning, der påvirkede stemmen? Formidlede de gennem øjenkontakt? Kunne de tale i en mikrofon? Holdt de pauser, så man kunne lade teksten synke ind? Og hvilken genre befandt oplæsningen sig i?

Under oplægget afholdt vi også en oplæsningskonkurrence.  I løbet af oplægget gav vi den som karikatører af de forskellige genrer. Vi havde uddelt et svarark med 7 forskellige typer af oplæsning, og så skulle tilhørerne gætte, hvilken genre det var: Silvanreklame, børnebogsoplæsning, nyhedsspeak, natradio, poetry slam, digtoplæsning og bibeloplæsning. Vi havde valgt den samme tekst til alle genrene for at gøre det tydeligt, at oplæsning handler om genre og om form. Vi fandt en glad vinder, der havde svaret rigtigt. Hun vandt en bog.

Særlig tak til Line fra Samfundslitteratur, der fik showet til at rulle og konkurrencen til at køre.


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *