Oplæsning er en fortræffelig færdighed at mestre. Den kan berolige, når ungerne skal puttes, den kan røre, inspirere og overbevise folk i taler, og for nogle er oplæsning en vigtig del af jobbet.

Men selvom de fleste kan læse op, ved de færreste, hvordan man gør det virkningsfuldt. Fra øje til øre viser, hvordan man gør oplæsning til håndværk og til kunst. Bogen betoner praksis og præsenterer en række originale redskaber, virkemidler og gode råd, som journalister, skuespillere, præster og mange andre vil kunne drage stor nytte af.

Bogens begejstrede tone inspirerer, og de indsamlede erfaringer fra fagfolk og forskere gør, at man får lyst til selv at prøve det hele af.

Lektor i mediesprog, Jonas Nygaard Blom, Center for Journalistik, Syddansk Universitet.

 

Endelig kom den bog, der på fineste vis formår at give indblik i den brede vifte af kompetenceområder, som er i spil og har betydning for den gode mundtlige formidling. Kombinationen af teoretisk overblik og indsigt, konkrete udtalelser fra flere kompetente formidlere og udøvere også fra medieverdenen, samt specifikke øvelser, giver en dynamisk og let læselig form.

Det at være på! har aldrig været en enkel opgave. Da vi i dag alle er mere synlige og derfor også bliver målt og vejet oftere end tidligere, ser jeg denne guide som et uundværligt opslagsværk for rigtig mange forskellige brugere.

Jeg vil helt klart anbefale den til alle som ønsker sig inspiration til at blive hjulpet godt på vej til en god mundtlig formidling.

Laura Kamis Wrang, skuespiller, fortæller, indtaler og underviser i oplæsning og fortælling

 


0 Kommentarer

Skriv et svar

Profilbillede pladsholder

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *